Ervaringen van cliënten

Ervaringen van cliënten kunt u bekijken via Zorgkaart Nederland.

Cliënten geven de behandeling als geheel het rapportcijfer 8,9/10 (2022), (Bron: CQi-index). De CQi bestaat uit de volgende indicatoren:

Bejegening: 4,6/5 (2022)

Informatie over behandeling 4,5/5 (2022)

Samen beslissen: 4,6/5 (2022)

Uitvoering behandeling: 4,7/5 (2022)

Op het vlak van 'informatie over behandeling' scoor ik 0,1 punt lager dan vorig jaar. Wat ik zal doen is de GGZ standaarden explicieter in de behandeling inzetten. Ik ga samen met client onderzoeken wat het meest passend is en hoe een behandelptraject er uit (kan) zien.

Op het punt 'samen beslissen' is de score 0,1 punt omhoog gegaan.  

Verslag van een cliënt:

Ik heb Justine als een rustig en stabiel ‘mensen-mens’ ervaren. Met de juiste balans tussen warme betrokkenheid en professionaliteit.

Justine heeft Schematherapie ingezet omdat zij dat het beste bij mijn hulpvraag vond passen; ik had last van hardnekkige patronen zoals mezelf wegcijferen en denken dat ik de hele wereld aan moest kunnen. Hierin heb ik uitleg gekregen en werkten we daar actief en inzichtelijk aan. Ze gaf soms wel richting aan maar ik kreeg de gelegenheid om te voelen of dat klikte bij mij. (dit was voor mij belangrijk in het proces om te leren voelen wat ik wil, en goed voor mij was)


Door de vragen die Justine in het gesprek stelde kon ik bij mezelf de antwoorden zoeken en zo door het proces bij de onderwerpen komen die voor mij belangrijk waren om er mee aan de slag te gaan. Hierin kreeg ik de ruimte om creatief te zijn in het vertellen van mijn verhaal zeker wanner dit te ingewikkeld was voor woorden. Daarnaast was ze soms ook directief en confronterend. Hierdoor is het me gelukt om oude patronen echt te gaan zien en te gaan loslaten.


Door de behandeling heen vatte zij samen, legde uit waar iets van nu aan vroegere processen gelinkt waren dit werkte voor mij inzichtelijk en overzichtelijk. Hierdoor heb ik inzicht gekregen, zaken verwerkt en een plek kunnen geven.


Els van T.